Logo

Skinke stegt i grill

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinke stegt i grill

 

Skinke i grill får en vidunderlig smag med denne glasering, og når du tager den ud af grillen ved en kernetemperatur på 65 °C

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 1,5 time. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 185 °C. Udstyr: Rotisseri.

 

# Ingredienser

1 skinke a 3-4 kg

salt og peber

 

Glasering:

6 spsk god dijon-sennep

1 spsk brun farin

1 tsk chilipulver

1 spsk hvedemel

salt og peber

*

I køkkenet

Det er en god idé at salte skinken dagen i forvejen, da det er med til at sikre et mørt, fast stykke kød. Så hvis du har tid til det, så læg ud med dette.

Afpuds skinken for sener.

Gnid den godt ind i salt, læg den i en pose, og lad den hvile på køl natten over.

Skyl så saltet af skinken og tør den.

Bind skinken op med kødsnor, så du får et mere ensartet stykke kød.

Sæt så skinken på spiddet til rotisseriet.
Har du ikke tid til saltning, pudser du bare kødet af og sætter det direkte på spiddet og binder det op.
Drys med salt og peber.
Rør glaseringen sammen af alle ingredienserne. 

 

Ved grillen

Gør grillen klar til indirekte varme – cirka 185 °C.

Sæt spiddet med skinken i motoren.

Læg låg på grillen, tænd motoren på rotisseriet, og lad skinken stege i 1½ time.

Begynd herefter at pensle skinken med glaseringen med jævne mellemrum den næste halve times tid.

Tag skinken af, når den har en kernetemperatur på 65 °C.

Du kan eventuelt sænke temperaturen i grillen og forlænge tilberedningstiden – det vil kun gøre resultatet endnu bedre. 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.209 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her