Logo

Souffléer med grillet fersken og hindbærcoulis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Souffléer med grillet fersken og hindbærcoulis

 

Små souffléer - kager fra Alsace. Soufflé er navnet på en let æggeret. Navnet, soufflé, kommer gennem fransk fra latin: sub = "under" + flare = "blæse". Da æggene er pisket op med luft, kan retten siges at være "underblæst".

 

Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 25 min. Grillmetode: Indirekte. Sværhedsgrad: Let.

Grilltemperatur: 160 °C. Udstyr: æbleskivepande

 

# Ingredienser

100 g sandkage eller rosinboller

1 stang vanilje

1 æg (medium størrelse)

En knivspids salt

20 g sukker

50 ml fløde

Et stænk rapsolie

 

Hindbærcoulis:

200 g hindbær – friske eller frosne

2 spsk citronjuice

1 spsk flormelis

 

Grillet fersken:

3 modne ferskner

1 spsk ahornsirup

*

 

I køkkenet

Skær kagen i små tern (1x1 cm), og halver vaniljestangen. Skrab kernerne ud.

Skil æggeblommen fra æggehviden.

Pisk æggehviden, tilsæt salt, og stil den derefter til side.

Pisk æggeblommen sammen med vaniljefrøene og sukkeret, indtil blandingen får en cremet konsistens.

Tilsæt fløden, og vend derefter forsigtigt kageternene og æggehviden i blandingen.

 

Kom alle ingredienserne til hindbærcoulisen i en skål, rør dem sammen, og lad derefter blandingen passere gennem en si.

Skyl fersknerne, halver dem, og fjern stenene.

Hæld ahornsiruppen over de halve ferskner.

 

Ved grillen

Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 160 °C.

Lad æbleskivepanden stå og blive varm på grillen i 10 minutter.

Smør fordybningerne med rapsolie, fyld dem halvt op med soufflédej (omtrent 1 spiseskefuld med top), og bag souffléerne i ca. 3 minutter.

Vend souffléerne, når de har fået en let brun farve. Når de er sprøde og brune på den anden side, er de færdige.

Grill fersknerne i 5 minutter på risten omkring æbleskivepanden, mens du bager souffléerne.

Server souffléerne med hindbærcoulis og grillede ferskner, og drys dem let med flormelis.

 

Tips: Luk evt. låget, når du har vendt souffléerne. 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.164 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her