Logo

Spidstegt lammekølle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spidstegt lammekølle

 

Gå på opdagelse i vores udvalg af fantastiske opskrifter på tilbehør til lammekølle. Alt fra bagte kartofler og rodfrugter til grillede grønsager og forskellige varianter af tzatziki.

5-6 Portioner

#

1 lammekølle, ca. 2 kg

2-3 fed hvidløg

3 spsk finhakket frisk mynte eller 1-2 tsk tørret

olie

salt, peber.

TILBEHØR: Mynteflûte, myntesmør, salat.

*

Nøglebenet, det lille ben forrest på køllen skæres fra, derved lettes forskæringen.

Hak hvidløg og mynte og fyld det i hullet, hvor nøglebenet har siddet.

Luk hullet med kødpinde.

Pensl køllen med olie.

Sæt den på roterende spid.

Sæt spiddet på den lodretvendte, forvarmede grill, længst væk fra varmen.

Grillsteg køllen ca. 1-1½ time afhængigt af varmen og kødets tykkelse.

Husk at sætte drypbakke under kødet.

Pensl ofte kødet med det afdryppede fedt.

Drys med salt og peber flere gange under stegningen.

Ryk spiddet nærmere varmen de sidste 5-10 min., hvis kødet ikke er brunt og sprødt nok.

Tag køllen af spiddet og læg den på et forskærerbræt, let dækket med folie i 10 min., før den skæres for.

 

Skær lammekøllen for ved bordet, og server den med mynteflûte, myntesmør og salat.

 

Myntesmør:

125 g smør, 2 spsk finhakket frisk mynte (ca. 2 tsk tørret), ca. ¼-½ tsk timianblade, citronsaft efter smag, hvid peber. Smørret røres blødt og tilsættes de nævnte krydderier.

 

Mynteflûte:

Skær en flûte i skrå skiver på ca. 5 cm, men skær ikke skiverne helt igennem.

Brødet skal stadig hænge sammen.

Smør lidt af myntesmørret ind mellem hver skive.

Varm flûten oven på grillen eller i ovnen.

Server resten af smørret til kødet.

 

VARIATION AF RETTEN:

Lammekøllen kan spækkes blot med hvidløg. I stedet for mynte kan bruges rosmarin (ca 1/3 af myntemængden), basilikum eller merian. Serveres da med smør af nævnte krydderurter.

 

TIPS: En udbenet lammekølle drysses med salt, peber, krydderurter og krydderier, inden den syes sammen, snøres og sættes på spid.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.013 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad griller du?





Effektiv reklame - klik her