Logo

Spidstegt svinekam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spidstegt svinekam


#

2 kg svinekam (mellemkam uden svær, men med spæk) eller nakkekam

salt, friskkværnet peber

1 spsk hakket basilikum

2 tsk tør, gul sennep

evt. 1-2 fed knust hvidløg

olie.

*

Bland alle krydderierne undtagen saltet.

Gnid kødet med denne blanding, og læg det i en skål.

Lad det trække to timer.

Sæt svinekammen på roterende spid.

Rør lidt olie i den væde, som har dannet sig i fadet.

Pensl kødet og drys med salt.

Det roterende spid sættes foran den lodrette grill og steges ved ikke for kraftig varme 1-1½ time.

Pensl ofte med olien og drys evt. med mere salt.

Spiddet sættes evt. tæt ved gløderne de sidste minutter.

Svinekammen hviler 10 min. på et bræt, inden den skæres for.

Serveres med bouillon kartofler, se and, og brøndkarse el. salat og bagte kartofler med cremefraiche og purløg.

 

TIPS: Svinekammen kan steges med svær. Kun kødet gnides med krydderier. Sværen kun med salt lige inden stegningen. Stegetid ca. 15 min. længere.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.579 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her