Logo

Svinekæber ølbraiserede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinekæber ølbraiserede

 

Den ultimative opskrift på braiserede svinekæber i mørk øl. Smagfuld simremad til gæster. Udviklet og gennemtestet af professionelle kokke på grillABC

 

Personer: 5. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 75 min. Grillmetode: Direkte/Indirekte. Sværhedsgrad: Middel Grilltemperatur: 250 °C. Kernetemperatur: 85 °C. Udstyr: Støbejernsgryde

 

# Ingredienser

10 svinekæber (2 pr. person)
1 øl (33cl), Bock
1 dl vand
1 bouillonterning, okse
¼ bundt timian
2 solo hvidløg
2 gulerødder
2 banan-skalotteløg
1 porre
2 portobello svampe
1 dl bær/rabarber
2 spsk neutral olie
lidt rub
salt og peber

 

Rub:
2 spsk Santa Maria peberblanding
1 spsk løgpulver
½ spsk hvidløgspulver
½ spsk spidskommen
1 spsk paprika
1 spsk salt

*

 

I køkkenet:

Puds svinekæberne fri for sener (valgfrit).

Skær grønsagerne i mindre stykker, og find de øvrige ingredienser frem.

Drys rub på svinekæberne.

 

Ved grillen:

Klargør grillen til direkte, høj varme.

Sæt stegegryden på grillristen, og lad den varme op i ca. 5 min.

Hæld olie i gryden, og svits kæberne.

Tag dem op, og lad dem hvile et øjeblik på grillristen.
Rist grønsagerne af i gryden, og tilsæt herefter svinekæber, vand, øl og bouillon.

Klargør nu grillen til indirekte, høj varme

(bruger du kulgrill, skal du flytte kulbakkerne fra hinanden og ud mod hver side af grillen).

Tilføj timian og frugt/bær til grydens indhold, og læg låget på.

Lad retten koge i ca. 60 min.

Smag til med salt og peber.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.074 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her