Logo

T-bone steak - Bistecca alla Fiorentina

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

T-bone steak - Bistecca alla Fiorentina

 

Denne ret er en af favoritterne i det toskanske køkken. Bistecca alla Fiorentina betyder ganske enkelt bøf som i Firenze. Det minder om en meget stor t-bone steak og skæres af både filet og mørbrad, hvor oksen er bredest over ryggen.

En rigtig bistecca skal være mindst 4-5 cm tyk, men må gerne være større, så en bøf er nok til mindst to personer. Brug en åben grill med kul eller en gasgrill.

4 portioner

 

#

2 ekstra tykke T-bone steaks à 900 g

salt og friskkværnet sort peber

citronbåde, til servering

olivenolie, til servering

*

1. Fjern så meget som muligt af det udvendige fedt på kødet, så det ikke drypper ned på gløderne.

Krydr kødet, og lad det hvile, til det har stuetemperatur.

 

2. Lad kullene brænde ned, til gløderne er grå.

Kontroller varmen, der skal være meget stærk.

Grill i 4-5 min. på hver side over direkte varme.

Stil så kødet på rygbenet. og grill det 5-10 min. mere eller indtil kødets indre temperatur er 47 °C. Hold øje med kødstykkerne, så de ikke vælter.

Luk eventuelt låget, så det går hurtigere.

 

3. Tag så kødet af grillen, pak det ind i alufolie, og lad det hvile ved siden af grillen ca. 5 min. eller til den indre temperatur er ca. 50 °C.

Skær tynde skiver af hhv. stegens mørbrad- og filetside, og server dem med citron.

Hvis du føler dig i det meget italienske hjørne, kan du også stænke lidt olivenolie over.

 

T-bone steak - Bistecca alla Fiorentina

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.414 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her