Logo

Teriyaki-marinade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Teriyaki-marinade

 

Denne traditionelle japanske marinade er populær og nem at lave. Basisingrediensen er soyasauce, der giver en sød og karamelliserende smag. I Japan bliver marinaden mest brugt til fisk, men den er perfekt til alt slags kød.

 

# Ingredienser:

2 ½ dl soyasauce

2 ½ dl japansk madlavningsvin

¾ dl rørsukker

1 fed mast hvidløg

1 stykke frisk ingefær

1 spsk. honning

½ tsk. wasabipulver eller ¼ tsk. wasabipasta (kan udlades, hvis du ikke ønsker den for stærk)

*

Bring alle ingredienser i kog og lad det koge et par minutter til det får en sirup-agtig konsistens.

Tag marinaden af varmen og fjern hvidløg og ingefær.

Lad marinaden køle af.

Tilsæt ønsket kød til ¾ af marinaden i 20 minutter.

Når kødet skal grilles, varmes den sidste del af marinaden og pensles på kødet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.296 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her