Logo

Tomatrelish

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tomatrelish 


Har du en håndfuld slatne tomater liggende, er det oplagt at forvandle dem til en lækker relish. Brug relishen i fx en burger eller sandwich eller som tilbehør til fisk, kød eller en pastaret.

 

# Ingredienser

6 bøftomater

1 rødløg

1 spsk god olie

3 spsk æblecidereddike

2 tsk honning

2 tsk tomatpuré

2 fed hvidløg

1 håndfuld persille, hakket

1 håndfuld frisk basilikum, hakket

salt og peber

 

* Tilberedning

1. Kog vand til tomaterne i en gryde.

Skær et kryds i toppen af tomaterne, og kog dem i gryden i et par minutter.

Læg tomaterne i en skål med koldt vand, flå skindet af dem, og hak dem groft.

 

2. Hak løg, og steg det i en gryde med lidt olie ved middel varme i 4-5 min, til løgene bliver bløde, men uden at de tager farve.

Tilsæt eddike og honning, og lad det koge i et par minutter, til det karamelliserer lidt.

Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og hvidløg, og lad det koge ind uden låg til tyk konsistens i 5-7 min.

 

Tilsæt hakket persille og basilikumblade det sidste minut af kogetiden.

Smag til med salt og peber.

Hæld tomatrelishen på glas, sæt det på køl, og servér koldt.


(Se en stærkere tomatrelish for voksne her)

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.761 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her