Logo

Vafler med æble og kanel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vafler med æble og kanel

 

Her får i en af mine yndlings desserter, nemlig æble/kanel vafler. De er nemme at lave, og indeholder kun få kalorier pr. styk. Kan også laves med marcipan

 

Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min. Grillmetode: Direkte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 185 °C. Udstyr: Vaffel- og sandwichjern

 

# Ingredienser

50 g smør

4½ dl mælk

4½ dl fløde

5 æg

90 g brun farin

2 æbler

2 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

200 g hvedemel

1 tsk kanel

½ tsk hjortetakssalt

smør til stegning

 

I køkkenet

Skær æblerne i små tern, eller riv dem. Smelt smørret ved svag varme.

Bland mel, bagepulver, kanel, vanilje sukker og brun farin sammen og pisk let med en håndmikser.

Rør æggene i et ad gangen, tilsæt mælk, fløde og til sidst det smeltede smør.

Rør dejen glat.

Vend forsigtig æblestykkerne i dejen.

 

Ved grillen

Klargør grillen til direkte middelhøjvarme.

Sæt vaffel- og sandwichjernet på grillristen og lad det varme op i 5-8 minutter.

Fordel dejen i de fire områder, så hele overfladen er dækket.

Luk jernet sammen, og bag dejen i 6-8 minutter.

Vend herefter jernet 180 grader, og bag videre i ca. 6-8 min., eller til vaflen er gylden på begge sider.

 

Tips: Læg vaflerne på en rist, når de er færdige, så de holder sig sprøde.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.431 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her