Logo

Ørred med skovsyresauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ørred med skovsyresauce

 

Hvis du ikke kan få fat i en frisk ørred, kan du også bruge forel eller laks, som begge stammer fra samme familie. Der er intet som en sommeraften med frisk fisk på grillen.

Personer: 2. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 15 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C

 

# Ingredienser

1 vild ørred – ca. 450 g
1 håndfuld skovsyre (se nederst)
reven skal af 1 citron
3 tsk olie
2 spsk hvidvinseddike
salt og peber
1 laurbærblad
1 klat smør
2 skiver citron

*

 

I køkkenet

Tilbered først skovsyresaucen.

Hak skovsyrebladene, og kom dem i en skål sammen med den revne citronskal.

Tilsæt derefter olie og eddike, og kom til sidst krydderierne i.

Omrør saucen godt inden servering.

Tag den rengjorte ørred, og skær en række skrå snit på begge sider.

Krydr fisken godt med salt og peber på begge sider.

Gnub det derefter ind, så det kommer godt ned i snittene.

Anbring laurbærbladet, 1 klat smør og et par skiver citron inde i fisken, og krydr den godt indvendigt.

 

Ved grillen

Varm grillen op (indirekte varme).

Læg ørreden midt på risten, luk låget på grillen, og steg den 7 minutter på hver side.

Stænk skovsyresaucen på den grillede ørred, og servér den.

 

Ørred med skovsyresauce

Skovsyre

 

Skovsyre kaldes også surkløver på grund sin fine kløverform og syrlige smag. Den er god som et friskt element i både det salte og det søde køkken.

 

Sankested

Skovsyre finder du i stort set hele landet - dog lidt sjældnere i Nord- og Vestjylland. Den kræver ikke meget næring eller sollys og vokser derfor oftest på mørke, næringsfattige steder, hvor andre planter almindeligvis giver op. Når du kigger efter skovsyre, skal du derfor finde de åbne områder inde mellem træerne, fx løvskov og nåleskov, hvor solens stråler sjældent rammer.

 

Sæson

Skovsyre blomstrer alt efter vejrforholdene mellem april og juni - når anemonerne er færdige med at blomstre. Den smager kraftigst i foråret, men med mindre vinteren er hård, kan den plukkes hele året. Hele planten kan bruges.

 

Beskrivelse

Skovsyre er en lille, grøn kløverplante med en trådtynd, lysegrøn stængel på mellem fem og ti cm og tre hjerteformede blade. På undersiden kan bladene blive svagt rødlige. Da skovsyre trives godt på områder, hvor andre planter tit giver op, har den tendens til helt at overtage og danne et blødt, lysegrønt tæppe i hele skovbunden. Blomsten er gul inderst og har fem hvide blade med rosa violette striber og en tynd, rosa stilk. Skovsyrens frø ligger i en lille grøn kapsel.

 

Sankning

Skovsyre er lille og sart, så du kan nemt komme til at hive hele planten op med rod. Det er derfor en god idé at klippe eller skære stilken over, så planten har mulighed for at blive ved med at sprede sig. Gør i øvrigt dig selv en tjeneste og vær omhyggelig når du plukker skovsyre, så du ikke får for meget smuds fra skovbunden med op - ellers det kan hurtigt blive en stor opgave at rense skovsyren hjemme i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.009 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad griller du?





Effektiv reklame - klik her