Logo

Afrikansk Boerewors pølse med mosede kartofler og sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Afrikansk Boerewors pølse med mosede kartofler og sauce

 

Personer: 12. Forberedelse: 3,5 time. Tilberedning: 20 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 150 °C. Udstyr: Pølsestopper eller røremaskine m. pølsehorn

 

# Ingredienser:

4½ kg oksekød (80 % kød, 20 %fedt)
1,7 kg svinekød (80 % kød,20 % fedt)
45 g salt
30 g hele ristede korianderfrø, stødt
1 tsk kryddernelliker, stødt
2 tsk reven muskatnød
1¼ dl eddike
½ dl cognac(valgfrit)
½-¾ l iskoldt vand
almindelige rensede grisetarme

Braai sous (giver omkring 3½ dl):
1 løg
2 stilke bladselleri
1 stor tomat
1 tsk smør
1 spsk olie
2 spsk hvedemel
1¾ dl vand
¾ dl hvid eddike
½ spsk worcestershire-sauce
1 tsk tørret timian
dl citronsaft
1½ dl ketchup
2 tsk sennep
60 g brun farin
1 spsk tør sherry
salt og sort peber

*

I køkkenet:

Skær kødet i store tern, og hak det groft.

Kom kødet i en stor skål, og rør alle krydderierne i.

Tilsæt derefter eddike og cognac.

Tilsæt nu så meget vand, at farsen bliver lind nok til, at den kan stoppes i tarmene.

Lad farsen afkøle i omkring 2 timer, inden du fortsætter.

Læg tarmene i blød i vand i mindst 1 time, inden du bruger dem.

Kræng tarmen over pølsehornet, og fyld den forsigtigt med fars.

Pas på, at du ikke fylder for meget eller for lidt fars i.

Sørg for, at pølserne får en længde på omkring 1 meter, inden du drejer dem.

 

Ved grillen:

Opvarm grillen til ca. 150 °C (indirekte varme).
Lad risten blive varm, inden du lægger en pølse på den.

Prik eventuelt hul deri, inden du griller pølsen, så den ikke sprænger.

Grill pølsen under låg i 15 minutter.

Vend pølsen, og giv den ca. 5 minutter mere.

Den færdige pølse skal være brun udenpå og fugtig og saftig indeni.

Sørg for, at den har fået nok.

 

Info: Boerewors ([bu:rəvors]) er en type pølse, der stammer fra Sydafrika, er en vigtig del af det sydafrikanske køkken og er populært over hele Sydafrika. Navnet er afledt af det afrikanske ord boer ("bonde") og wors ("pølse"). Boerewors skal indeholde mindst 90 procent kød, og altid indeholde oksekød, samt lam, svinekød eller en blanding af lam og svinekød. De øvrige 10% består af krydderier og andre ingredienser. Ikke mere end 30% af kødindholdet kan være fedt. Boerewors må ikke indeholde noget "mekanisk udvundet" kød (kød afledt ved en proces, hvor kød og ben er mekanisk adskilt).

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.556 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her