Logo

Flanksteak - Pamplona fra uruguay

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flanksteak - Pamplona fra uruguay

 

Det var min amigo Luis fra den latinamerikanske delikatesseforretning i Hötorgshallen, der fortalte mig om Pamplona, en klassiker i Uruguays grillkultur. du kan variere med svinekød eller kyllingebryst og med forskellige typer fyld, for eksempel lufttørret skinke, oliven og rosiner. Her kan du lave en rigtig festmiddag af en prisbillig flanksteak. Den skal nok bestilles hos slagteren på forhånd. du kan købe flanksteaks i supermarkeder, men de er ofte ret små. Oksefilet er et godt alternativ, men dyrere og ikke så fyldt med smag som flanksteak. Brug en kuglegrill med briketter eller kul, alternativt en gasgrill.

#

1 stor flanksteak på ca. 1 kg

6 pimientos de piquillo (ristet og flået peberfrugt fra dåse)

5 dl / 70 g babyspinat, skyllet og renset

250 g lagret, fast ost med smag i tynde skiver

salt og sort peber til krydring

bomuldsgarn til snøring

 

Gremolatafyld:

3 dl hakket persille, basilikum eller mynte

6 fed hvidløg, pressede

1 citron, revet skal af

knap 1 dl rasp

½ tsk chiliflager

½ tsk salt

2 spsk olivenolie

 

Flanksteak - Pamplona fra uruguay

 

1. Puds kødet frit for fedt og hinder.

Flæk så flanksteaken ved forsigtigt at skære vandret gennem den langs siden, men sådan at kødet stadig sidder sammen i et stykke.

Lad ca. 1 cm af kanten sidde sammen, ellers falder fyldet ud.

Bank eventuelt kødet ud, så det bliver så jævnt som muligt.

 

2. Kødet krydres med salt og sort peber.

Læg derefter et jævnt lag spinat ud, så det dækker kødet.

Fordel osteskiverne ovenpå, og derefter peberfrugten.

Fordel fyldet i et jævnt lag ud over, og rul så det hele sammen til en tyk rulle.

Slå garnet rundt om den ene hånd, og lavet øje.

Læg øjet rundt om rullens ene ende, og stram til.

Gentag med resten af rullen, og afslut ved at binde enderne sammen. du kan eventuelt binde rullen sammen med flere korte stykker, som bindes sammen hver for sig.

 

3. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå og dækker den ene halvdel af grillen.

Kontroller varmen, som skal være meget stærk.

Smør rullen med lidt olie, og drys den med salt og sort peber.

Læg rullen på grillristen, så den får direkte varme.

Brun den på alle sider i alt ca. 10 min.

Flyt derefter rullen, så den får indirekte varme.

Læg låget på, og regn med ca. 20 min.

Kødet er klart, når indertemperaturen ligger på ca. 49 °C. Brug et kødtermometer.

Tag kødet af, og pak det ind i kraftig alufolie.

Lad kødet hvile ved siden af, indtil indertemperaturen har nået 55 °C.

Skær pamplonaen ud i tykke skiver ved bordet, så den (og kokken) kan blive beundret af gæsterne.

 

Flanksteak - Pamplona fra uruguay

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.759 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1314031-03-2021 08:42:52 Ole Stanley Olsen
Let og overkommelig opskrift

Afstemning
Om mig som grillkok?





Effektiv reklame - klik her