
 
Köfte er tyrkiske frikadeller. Et godt tip er at stikke
huller i frikadellerne med en gaffel; det gør at de også bliver stegt indeni.
 
Personer: 4. Forberedelse: ?. Tilberedning: 10 min.
Sværhedsgrad: Let.  Grillmetode: Direkte.
 
# Ingredienser: 
200 g pancetta
200 g okseskank
10 g oksefedt
50 g spidsbryst
100 g kalvekød
frisk timian
havsalt
cajunkrydderi
 
Piyaz (bønnesalat):
1 gulerod
1 spsk bredbladet persille
1 rødløg
1 dåse store butterbeans (ca. 400 g)
4 spsk olivenolie (ekstrajomfru)
1 spsk hvidvinseddike
½ citron
salt
*
 
I køkkenet:
1 Læg al kødet i en blender, og hak det. Hæld det i en skål.
2 Vask den friske timian, og pluk bladene af. 
Bland dem med kødfarsen og smag til med salt og
cajunkrydderi.
3 Ælt farsen i 10 minutter.
4 Form farsen i portioner a 110 gram. 
Læg dem i køleskabet, indtil de skal grilles.
 
5 Nu er turen kommet til at klargøre piyaz: Skræl, skyl og
riv guleroden fint. 
Vask, slyng og hak persillen. 
Pil løget, og skær det i skiver. 
Dræn bønnerne. 
Pisk en marinade af olie, eddike, citronsaft og salt sammen
i en kop. 
Bland bønner, gulerødder, løg og persille i en stor skål. 
Tilsæt marinaden, og rør rundt.
 
Ved grillen:
1 Klargør grillen til direkte varme – ca. 200 °C. 
2 Når den er forvarmet lægges kødbollerne på risten, og
låget lukkes. 
Lad kødbollerne grille i 6 minutter – vend dem 2-3 gange
undervejs.
3 Tag kødbollerne af grillen, og servér dem med piyaz.
 
Tips: Til det lækre grillede kød kan du servere bulgursalat,
yoghurtdressing og chili. Et sandt hit til grillfesten!