Logo

Kalvefilet med lun jordbærvinaigrette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvefilet med lun jordbærvinaigrette 

 
Det er altid en god ide at marinere sit grillkød. Marinaden bremser udviklingen af de skadelige stoffer, som ellers kan opstå ved grilning.
Hovedret til 4 personer

 
# Ingredienser
600 g kalvefilet skåret i fire bøffer

 
Marinade:
1 spsk frisk oregano, hakket
1 spsk olie
1 fed hvidløg, som knuses
salt og friskkværnet peber

 
Jordbærvinaigrette:
250 g små, søde jordbær
1 spsk balsamicoeddike
1 usprøjtet citron
½ spsk olie
1½ tsk sukker
salt og friskkværnet peber
2-3 spsk purløg, hakket

 
Tilbehør:
400 g blancherede sukkerærter

 
* Tilberedning:
Rør marinaden sammen, og lad kødet trække heri i køleskabet i ca. 1 time.
Tænd for grillen, 45-60 min før den skal bruges.
Kødet grilles ca. 3 min på hver side i ret tæt afstand til gløderne, så
kødet bliver akkurat gennemstegt.

 
Jordbærvinaigrette:
Blend lidt af jordbærrene med balsamicoeddike, ½ tsk revet citronskal,
lidt citronsaft samt olie og sukker, til du får en jævn, lidt tyk sauce.
Smag til med salt, peber og purløg.
Halver resten af jordbærrene, og vend dem i blandingen.
Hæld saucen i en gryde, og varm forsigtigt op.
Serveres lun til det nygrillede kød sammen med blancherede sukkerærter.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 357 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her