Logo

Oksesteg med dijon- og urtedressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksesteg med dijon- og urtedressing

 

8 personer. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 70-80 min. Grillmetode: 50/50.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 240 °C. Kernetemperatur: 58 °C. Udstyr: stegholder

 

# Ingredienser:

1 oksefilet steg á ca 1800 g
3 spsk dijonsennep
5 kviste timian
2 kviste rosmarin
2 fed hvidløg
1 tsk fennikelfrø
salt og peber

*

I køkkenet

Rør dijonsennep med finthakkede timianblade og rosmarinblade, presset hvidløg og fennikelfrø.

 

Ved grillen

Klargør grillen til 50/50 grillmetode, ca. 240-250 °C.

Brun stegen på alle sider ved direkte varme.

Tag stegen af grillen, og smør den godt ind i dijondressing.

Krydr med salt og peber.

Læg stegen i en stegholder, og sæt den på grillen ved indirekte varme.

Grill den i ca. 20 min.

Tag stegen af grillen, og lad den hvile utildækket i 10 min.

Sæt stegen tilbage på grillen, og grill den yderligere 20 min.

Tag den af igen, og lad den hvile utildækket i 10 min.

Fortsæt med interval-grillning, indtil stegen har en kernetemperatur på 58 °C.

Tag stegen af grillen, og lad den hvile tildækket i ca. 20 min., inden den skæres ud i skiver.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.713 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?




Effektiv reklame - klik her