
 
Gammeldags æggekage med håndskåret bacon er en ægte
tradition ... Få opskriften på æggekage her! ... med røget flæsk fra et helt
stykke
 
Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 75 min. Grillmetode:
Indirekte. 
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr: Stegt
flæsk-holder, foliebakke, røgboks, pande 
 
# Ingredienser 
16 skiver flæsk, skåret af ribbenstegen
10 æg
10-15 dadler eller sherrytomater 
3 kviste frisk timian
2 spsk olivenolie 
250 g champion eller andre svampe
1 bdt purløg
2½ dl fløde 
50 g mild blåskimmelost (fx Blå Kornblomst) 
salt og peber 
1 tsk sukker
1 håndfuld røgflis (æble)
olie til smøring 
*
I køkkenet
Salt flæsket godt på begge sidder. 
Sæt det i stegt flæsk-holderen med bradepanden, der følger
med.
Skyl og rens champignon, tomater og timian. 
Skær championerne i kvarter.
Halvér tomaterne, og pluk timian. 
Læg tomaterne i ét lag i en foliebakke, og drys med timian,
sukker og olie. 
Krydr med salt og peber, og vend det hele rundt i bakken.
Pisk æggene. 
Riv osten groft på et rivejern, og pisk ost og fløde sammen
med æggene. 
Tilsæt salt og peber.
Snit purløg fint, og gem det i en lille skål.
 
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte, høj varme. 
Læg røgflis på direkte ovenpå de tændte briketter, eller
fyld en røgboks, og stil den på risten.
Placér stegt flæsk-holderen midt på grillristen, når røgen
begynder at udvikle sig.
Sæt foliebakken med tomater på grillen efter 30 min. ved indirekte varme, og
grill dem i ca. 30 min.
Tag stegt flæsk-holderen af grillen efter 45 min., og lad
bradepanden stå på grillen.
Læg svampene i bakken, og steg dem til de er gyldne. 
Tilsæt æggemassen, og fordel svampene ligeligt i bakken. 
Sæt stegt flæsk-holderen med flæsk tilbage oven i
bradepanden med æggemassen.
Lad det grille i ca. 20 min., til æggemassen er fast. 
Anret æggekagen med flæsk, tomater og et drys purløg på
toppen.
 
Tips: Server æggekagen med grillet rugbrød og surt.