
 
Så blev det til hjemmelavede burger - cajun style! Med æble,
løg og kartoffel. Et lille tip ... Cajunmix passer til vores smag
Til 4-6 personer
 
# Ingredienser 
225 g søde kartofler, skrællede og i tern 
450 g svinekød, friskhakket 
1 granny smith-æble eller et andet syrligt æble, skrællet og
revet 
2 tsk cajunkrydderi 
2 løg 
1 spsk frisk koriander, fintsnittet 
2 spsk solsikkeolie 
8-12 skiver mager bacon 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
4-6 burgerboller 
salatblade 
*
 
I Køkkenet
Kog de søde kartofler i en gryde letsaltet kogende vand i
15-20 min, eller til de er møre. 
Lad dem dryppe godt af, mos dem og stil dem til side. 
 
Kom kødet op i en skål, tilsæt kartoflerne, revet æble og
cajunkrydderi. 
Riv 1 af løgene og tilsæt det sammen med salt og peber efter
behag og frisk koriander. 
Ælt det godt sammen og form farsen til 4-6 lige store
burgere. 
Dæk med film og stil på køl i 1 time. 
Skær resten af løget i skiver. 
 
Ved Grillen 
Varm grillen godt op. 
Varm 1 spsk af olien op på en pande. 
Tilsæt løget og steg det ved svag varme i 10-12 min under
omrøring, til det er blødt. 
Tag panden af grillen og stil den til side. 
Pak burgerne ind i 2 skiver bacon hver. 
 
Steg burgerne på grillristen i 4-5 min på hver side, eller
til de er gennemstegte. 
Flæk og lun bollerne og læg dem sammen med salatblade,
burgere og stegte løg.