Logo

Grillstegt pattegris-skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillstegt pattegris-skinke 

 
Grillet skinke er utrolig nem at lave, og her får du opskriften, så kødet altid bliver helt perfekt. Opskriften er til 4 personer, afhængig af størrelsen på skinken.
Forberedelsestid 20 min. Grilltid 1½-2 min. Til 4 personer

 
# Ingredienser
800 g skinke fra pattegris
groft havsalt
80 g perleløg
50 g bladselleri
100 g gulerødder
100 g persillerødder
olie
1 stor grillbakke

 
TIL KRYDDERSAUCEN
1 frisk rød chili
1 fed hvidløg, pillet
50 g persille, kun bladene
10 ml sojasauce
saft af 1 lime
50 g blomsterhonning
½ dl olie
havsalt og friskkværnet sort peber

 
* Tilberedning
1. Forkog kødet 15 min i kraftigt saltet vand ved middel varme på komfuret.
Tag kødet op, lad det dryppe af og skær et rudemønster i sværen.

 
2. Skær chilien i små terninger, hak hvidløget fint og
skær persillebladene i tynde strimler.
Bland chili og hvidløg med sojasauce, limesaft og blomsterhonning.
Rør olie i og bland salt, peber og strimlet persille i.

 
3. Forbered en to-zone-grill til middel varme (se anvisning).

 
4. Smør kødet med kryddersauce og stil resten til side til senere.
Pil/skræl perleløg, bladselleri, gulerødder og persillerødder og
skær dem i 2x2 cm store stykker.
Hæld olie i grillbakken efterfulgt af grønsagerne, og læg det
forkogte og smurte kød i.
Still grillbakken på risten og grill kødet 1½-2 timer ved indirekte
middel varme (og sørg for en konstant temperatur på 180 °C) med
lukket låg.
Pensl kødet flere gange med den resterende kryddersauce,
indtil kødet har fået en kernetemperatur på 77 °C.
Den grillede skinke kan serveres med forskelligt slags tilbehør,
fx en lækker portion flødestuvede kartofler og spidskålssalat.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 452 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her