Logo

Letsaltede svinekoteletter med sød papaja-relish

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Letsaltede svinekoteletter med sød papaja-relish 

  

Prøv denne lette opskrift på en dejlig svinekotelet med smag fra en dejlig, frisk marinade. Server den med sød papaja-relish, det er vist lige hvad du ønsker.

Forberedelsestid 20 min. Saltning 2 timer. Grilltid 10-15 min. Til 6 personer

 
# Ingredienser
6 svinekoteletter hver på ca. 180 g og 3 cm tykke

 
TIL SALTLAGEN
5 spsk af både sukker og groft havsalt

 
TIL RELISHEN
5 spsk sukker
60 ml (ca. 4 spsk) risvineddike
4 spsk forårsløg i tynde skiver, kun
den hvide og lysegrønne del
2 spsk friskpresset limesaft
1 tsk finthakket jalapeño-chili
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk groft havsalt
1 drys friskkværnet sort peber
900 g modent papajafrugtkød, skåret i 1 cm terninger
125 grød peberfrugt, i små terninger
4 spsk finthakkede friske basilikumblade
olie
1 tsk groft havsalt
¾ tsk friskkværnet sort peber

 
* Tilberedning
1. Rør sukker og salt op i 1½ l koldt vand i en stor skål,
til begge er opløst.
Læg kødet i lagen, dæk skålen til og
lad kødet trække 2 timer i køleskab.

 
2. Relish:
bland sukker, eddike, forårsløg, limesaft, chili, spidskommen,
salt og peber i en stor gryde.
Bring det i kog på komfuret, tilsæt papaja og peberfrugt og
rør rundt.
Lad det småkage ved middel varme i ca. 5 min. og rør rundt
af og til, til papajakødet er meget blødt, men ikke smattet ud.
Lad det køle af ved stuetemperatur.
Rør basilikum i, smag til og stil relishen til side.

 
3. Forbered en to-zone-grill til middel varme (se anvisning).

 
4. Tag kødet op af lagen (den skal ikke bruges mere).
Dup koteletterne tørre på begge sider med køkkenrulle, pensl dem
let med olie og giv dem et jævnt drys salt og peber.

 
5. Rens grillristen grundigt.
Grill kødet 10-15 min. over direkte middel varme og med lukket låg.
Vend kødet en gang og flyt det rundt på risten, så det tilberedes jævnt.
Til sidst skal kødet stadig være let rosa i midten og have en
kernetemperatur på ca. 65 °C.
Server kødet varmt med relish som tilbehør.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 428 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her