
 
Couscous kan laves af mange skønne råvarer, og er et godt
match til alt fra grillen, ligesom sauce tartare, der er en perfekt dip til fx
disse grillsticks.
 
4 personer. Forberedelse: 90 min. Tilberedning: 10-12 min.
Grillmetode: Direkte. 
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Spid 
 
# Ingredienser: 
Kødspid:
600 g kød, fx oksekød, svinekød, lam eller kylling
4 fed hvidløg 
2 spsk Sambal oelek 
½ dl olie 
1 spsk muscovado sirup 
1 citron, saft af
salt og peber
Sauce tartare:
1 dl mayonnaise 
1 dl cremefraiche 
2 tsk grovkornet sennep 
1 håndfuld krydderurter,
fx kørvel, persille, dild,
basilikum
1-2 spsk kapers
50 g cornichoner 
salt og peber
 
Blomkålscouscous:
1 blomkål 
1 håndfuld løvstikke
50 g pinjefrø 
1 citron, økologisk, reven
skal og saft heraf
2 spsk kapers 
50 g parmesanost 
½ dl olie 
salt og peber
*
I køkkenet  
Rør en marinade af presset hvidløg, sambal oelek, olie, muscovado,
citronsaft samt salt og peber.
Skær kødet i tern, og vend det godt i marinaden. 
Lad kødet marinere min. 1 time og gerne længere.
Rør mayonnaise med cremefraiche og sennep. 
Hak krydderurterne, og vend dem i cremen sammen med kapers
og hakkede cornichoner. 
Smag saucen til med salt og peber.
Skyl blomkålen, og del i mindre buketter. 
Kom blomkål og løvstikke
i en foodprocessor, og blend et kort øjeblik
til en couscous-lignende konsistens.
Rist pinjefrø gyldne på en tør pande.
Vend blomkål med pinjefrø, citronskal og -saft, kapers og reven parmesanost.
Vend til sidst olie i salaten, og smag til med salt og peber.
Ved grillen 
Sæt kødet på spid, og grill det mørt.
Servér kødspid med blomkålscouscous og sauce tartare.