Logo

Andebryst Teriyakimarineret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Andebryst Teriyakimarineret


Det er eksotisk og sundt! Andebryst er ret billig mad med indbygget luksusfølelse. Mariner kødet i teriyakisauce, og steg det sprødt på din grill.

 

4 personer. Forberedelse: 1 time og 30 min. (inkl. marineringstid). Tilberedning: 30 min.

Grillmetode: Indirekte. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 270 °C. Kernetemperatur: 58 °C.

Udstyr: Stegetermometer, rygeflis fx æble

 

# Ingredienser:

2 andebryst á ca. 300 g

 

Teriyakisauce:
1,25 dl soja
0,5 dl vand
60 g rørsukker
12 g ingefær, finthakket/revet
12 g hvidløg, presset
1 tsk maizenamel
2 spsk vand

 

I køkkenet

Teriyakisauce:
Hæld soja, vand, sukker, revet ingefær og presset hvidløg i en gryde, og kog det sammen ved middel/høj varme.

Lad saucen boble i ca. 3 min.

Bland maizenamel med 2 spsk vand, og jævn saucen.

Stil den til afkøling.

 

Andebryst:
Rids skindet på andebrysterne i tern. Mariner andebrysterne i den afkølede teriyakisauce i ca. 1 time.

 

Ved grillen

Fyld grillstarteren ¾ op med briketter, og klargør grillen til indirekte, høj varme, 260-270 °C.

Pensl risten med neutral olie.

Grill de marinerede andebryster i ca. 20-25 min., til de har en kernetemperatur på 58 °C.

Læg en lille håndfuld rygeflis på risten direkte over briketterne de sidste 10 min. af grilltiden.

 

Tips: Server de grillede andebryster med grønsager i skåret i små stave rullet i rispapir og med sød chilisauce.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.429 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her