
Her er en nem og lækker opskrift på burger med and - en
perfekt ret, hvis du har rester af juleanden tilbage. Nem at lave og smager
skønt.
Til 4 personer 
 
# Ingredienser 
2 æbler 
450 g andebryst, uden skind og friskhakket 
3 spsk blommesauce fra glas 
6 forårsløg. fintsnittede 
2 fed hvidløg, knuste 
1-1½ tsk tørrede chiliflager 
50 g tørrede tranebær 
1 spsk solsikkeolie 
1 spsk smør 
2-3 tsk rørsukker 
 
Frugtrelish: 
1½ dl engelsk æblesauce eller hjemmelavet æblemos 
salt og peber 
*
 
I Køkkenet 
Skræl det ene af æblerne, fjern kernehuset og riv det. 
Kom det op i en skål sammen med andekødet, 1 spsk af
blommesaucen, forårsløg, hvidløg, ½-1 tsk chili, halvdelen af tranebærrene samt
salt og peber efter behag. 
Ælt det godt sammen og form farsen til 4 lige store burgere.
Dæk med film og stil dem på køl i 1 time. 
 
Ved Grillen 
Varm grillen godt op. 
Pensl burgerne let med olie og grill dem på grillristen i
3-4 min på hver side, eller til de er stegt, sådan som du bedst kan lide dem.
Hold dem varme. 
 
Skræl det sidste æble, fjern kernehuset og skær det i
skiver. 
Smelt smørret på en pande, tilsæt æble, drys med sukker og
steg i 3-4 min, eller til æblet er en smule mørt og karamelliseret. 
Tag panden af varmen. 
 
Relish: varm æblesaucen/-mosen igennem sammen med resten af
chilien, tranebærrene og blommesaucen i 3 min under omrøring og krydr med salt
og peber. 
Server den sammen med "andeburgerne" , de stegte
æbler og evt. en grov rodfrugtmos.