Logo

Chiliglaserede kyllingevinger med ristede sesamfrø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chiliglaserede kyllingevinger med ristede sesamfrø 

 
Chili krydrede kyllingevinger er meget velsmagende stykker af kylling glaseret med sød chilisauce, grillet og derefter drysset med ristede sesamfrø
Forberedelsestid 15 min. Marineringstid 20·30 min. Grilltid 18·20 min.
Til 4 personer

 
# Ingredienser
16 kyllingevinger, i alt ca. 1½ kg, uden vingespidser
2 spsk vegetabilsk olie
1 tsk groft havsalt
¼ tsk friskkværnet sort peber

 
TIL GLASERINGEN
3 spsk sød chilisauce
3 spsk sojasauce
2 tsk stærk chili-hvidløgssauce
1 tsk mørk sesamolie
½ tsk finthakket frisk ingefær
1 spsk sesamfrø

 
* Tilberedning
1. Forbered en to-zone-grill til middelvarme (se anvisning).

 
2. Læg kyllingevingerne i en stor skål og
dæk dem jævnt med olie, salt og peber.
Lad dem marinere i 20-30 min ved stuetemperatur.

 
3. Rør ingredienserne til glaseringen sammen i en lille skål.

 
4. Rist sesamfrøene gyldne i en stor pande på komfuret ved
middelvarme; det tager 3-5 min. Rør rundt af og til.
Hæld sesamfrøene op i en afkølet beholder for at stoppe
varmeprocessen.

 
5. Rens grillristen grundigt.
Grill kyllingevingerne ca. 10 min over direkte middelvarme
med lukket låg, til de er gyldne.
Vend dem af og til og flyt dem evt., så de grilles jævnt.
Pensl så kødet let på begge sider med glaseringen og
grill det i yderligere 8-10 min, til det ikke længere er
rosa inde ved benene.
Vend jævnligt imens, glasér igen (måske bruges ikke al glaseringen)
og flyt dem på grillristen for at give en ensartet stegning.
Tag kyllingevingerne af grillen og drys ristede sesamfrø over.
Server kyllingevingerne varme eller lune.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 645 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her