Logo

Grillstegt kylling med five spice-krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillstegt kylling med five spice-krydderi 

 
Grill en hel kylling ved inddirekte varme på havegrillen. Kylling på grill giver en saftig kylling med dejlig grillsmag, sprødt skind og smag af krydderier.
Gas Indirekte medium varme / Kul Indirekte
Forberedelsestid 15 min/ Stegetid 1¼-1½ time / 4 portioner

 
# Ingredienser
1 spsk kinesisk five spice krydderi (fås i asiatiske specialforretninger)
1 hel kylling 1½ kg
1 citron, halveret og skåret i både
1 lille bundt frisk koriander, bundet sammen med en snor
50 g smør
2 spsk mørk sojasauce
2 spsk tør sherry

 
* Tilberedning
1. Krydr kyllingen både indeni og udenpå med five spice krydderiet.
Fyld kyllingen med citronbåde og koriander, og
bind den godt sammen, så den holder faconen under tilberedningen.

 
2. Varm smør, sojasauce og sherry op i en lille gryde, til det er kogt ind.
Pensl kyllingen med blandingen.
Smid resten af blandingen ud.
Placer kyllingen på en rist, som lægges på grillen.
Grill over indirekte, medium varme i 1¼-1½ time, eller
til kødsaften er blevet klar.

 
3. Tag forsigtigt kyllingen af grillen, læg alufolie over den, og
lad den hvile i 10-15 min, før den skæres ud og serveres.

 
Hvis du vil have fyld i kyllingen, kan dette tilberedes på en 
foliebakke på risten ved siden af kyllingen, mens den grilles.

 

Grillstegt kylling med five spice-krydderi



Five spice er et klassisk krydderi i det kinesiske køkken. Som navnet indikerer, er det et mix af fem krydderier: stjerneanis, szechuan-peber, fennikel, kanel og nellike. Disse krydderier er alle markante i smagen, og balancen er derfor vigtig i sammensætningen af det.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 464 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her