Logo

Kylling med hvidløg og oregano – brug grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling med hvidløg og oregano – brug grillABC.dk 

 
Kylling på dåse er en spændende klassiker, som du både kan lave i ovn og på grill med låg. Se her hvordan du gør, den rigtige stegetid – og få den perfekte fugl.
Forberedelsestid 15 min. Marineringstid 2-4 timer. Grilltid 1-1½ timer. Til 2-4 personer

 
# Ingredienser
1 grydeklar kylling, 1½-1¾ kg
4 små fed hvidløg, pillet
2 tsk tørret oregano
1 tsk groft havsalt
½ tsk stødte røde chiliflager
1 spsk rapsolie
2 tsk friskpresset limesaft
1 dåse (0,33 l) classic øl, stuetempereret
1 dåse (0,33 l) classic øl, kold til kokken

 
* Tilberedning
1. Stød hvidløg, oregano, salt og chiliflager meget fint i en morter.
Tilsæt olie og limesaft og bland alt grundigt.

 
2. Skyl kyllingen indvendigt og udvendigt under rindende koldt vand
og dup den tør med køkkenrulle.
Smør pastaen på kyllingen i et jævnt lag.
Lad kyllingen marinere tildækket 2-4 timer i køleskabet.

 
3. Forbered en opdelt tre-zone-grill til middel varme (se hvordan).
Stil en stor drypbakke i midten og fyld den halvt med varmt vand.

 
4. Stil kyllingen i 20-30 min ved stuetemperatur, før den skal på grillen.
Skyl øldåsen, luk den op og hæld halvdelen af øllet fra. (må drikkes)
Lav to huller i dåsens låg med en dåseåbner.
Stil dåsen på et fast underlag og
træk kyllingen med bughulen ned over dåsen.
Bøj lårene forefter, så de sammen med dåsen danner en slags trefod,
og kyllingen står opret.
Vend vingespidserne om bag ryggen.

 
5. Stil dåse-kyllingen over indirekte middel varme og
grill den med grillens låg lukket i 1-1½ time, til kødsaften er klar,
og kernetemperaturen er 82 °C, når man stikker termometret i
den tykke del af låret (men sørg for ikke at røre knoglen).
Drej kyllingen forsigtigt undervejs, så den brunes jævnt.
Der skal lægges 10-12 friske briketter på hver 30-45 min.
(eller tilsvarende mængde kul) for at bevare varmen.

 
6. Tag den gennemstegte kylling på dåsen forsigtigt af grillen,
og pas især på det skoldhede øl i dåsen!
Lad kyllingen hvile i ca. 10 min, og løft den derefter af dåsen.
Skær kyllingen i portioner og server den varm.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 332 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her