Logo

Kyllingeburgere med bacon og ost - og grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingeburgere med bacon og ost - og grillABC.dk 

 
Dejlig saftig kyllingeburger med en fantastisk kombination af sprød bacon, cremet ost samt frisk estragon og hvidløg. Det er en burger der vil noget
Forberedelse 30 min + afkøling. Stegetid 15 min. til 4 personer
 
# Ingredienser
500 g udbenede kyllingelår, uden skind
eller
450 g hakket kyllingekød
6 skiver bacon uden svær
1 spsk olie
1 fed hvidløg, knust
1 skalotteløg, finthakket
2 spsk groft hakket frisk estragon
50 g brødkrumme

 
Mayonnaise med blåskimmelost:
1 æggeblomme
1 tsk Dijonsennep
1½ dl let olie
1 tsk hvidvinseddike
75 g blå- eller hvidskimmelost
1 spsk hakket frisk purløg
4 burgerboller

 
* Tilberedning
1. Skær kyllingekødet i stykker og kom det i en foodprocessor.
Skær to skiver bacon i stykker og hæld dem ned til kyllingekødet.
Blend det groft.
Varm olien op på en lille pande og tilsæt hvidløg og skalotteløg.
Lad dem stege i 1-2 min, til de er møre.
Tag løgblandingen af varmen, lad den køle af og
hæld den overskydende olie fra.

 
2. Hæld løgblandingen og derefter estragon og
brødkrumme i kyllingefarsen.
Tilsæt salt og peber og rør farsen godt sammen.
Del den i fire portioner.
Drys en smule mel på hænderne, så farsen ikke klistrer, og
form fire burgere. Stil dem i køleskabet i ½ time.

 
3. Mayonnaise med skimmelost:
Pisk æggeblommen, sennep og rigeligt salt og
peber godt sammen i en skål.
Pisk langsomt olien i, til blandingen er tyk og jævn.
Pisk eddiken i.
Smuldr osten og vend den i mayonnaisen.
Tilsæt hakket purløg og stil mayonnaisen i køleskabet,
til den skal bruges.

 
4. Grill baconskiverne i 8-10 min, til de er sprøde, og
læg dem til side.
Pensl stegeristen med olie og grill burgerne direkte over
middel varme i 15 min. Vend dem en gang under stegningen.

 
5 Rist burgerbollerne på grillen.
Læg salatblade på de nederste halvdele af bollerne.
Læg en kyllingeburger ovenpå, og øs en skefuld mayonnaise over.
Pynt med en sprød baconskive.
Læg den øverste halvdel af bollen på.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 368 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her