Logo

Kyllingelår med Alamaba-grillsauce – grill med grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingelår med Alamaba-grillsauce – grill med grillABC.dk 

 
Noget af det størst opnåelige for kylling-, okse- og svinekød er at blive smurt ind i en grillsauce rørt sammen efter denne opskrift fra grillABC.dk
Forberedelsestid 15 min. Grilltid 30-40 min. Til 4-6 personer

 
# Ingredienser
16 kyllingeunderlår, hver på ca. 100 g
2 tsk groft havsalt
½ tsk friskkværnet sort peber

 
TIL SAUCEN
1 stort løg, pillet
2 mellemstore fed hvidløg, pillet
4 spsk smør
1¼ dl tør hvidvin
2½ dl salatmayonnaise
1 lille håndfuld grofthakkede friske estragonblade
4 spsk æbleeddike (5 % syreindhold)
2 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk dijonsennep
1 spsk sukker
½ tsk mellemstærk chilisauce
1 tsk havsalt
1 tsk groftkværnet sort peber

 
* Tilberedning
1. Hak løg og hvidløg meget fint.
Smelt smørret i en lille gryde over middel varme på komfuret
og sauter løgblandingen i 2-3 min; rør rundt af og til.
Hæld vin på, rør godt rundt og lad vinen koge ind under
omrøring, 2-3 min. Lad indholdet svale af i ca. 5 min, og
rør så de øvrige sauceingredienser i.
Saucen skal ende med at have en halvfast konsistens.
Stil saucen tildækket 1 time på køl.

 
2. Forbered en to-zone-grill til middel varme (se anvisning).
Lad kødet få stuetemperatur 20-30 min, før det skal på grillen.
Pensl kødet med olie og krydr med salt og peber.

 
3. Rens grillristen grundigt.
Grill kyllingelårene over indirekte middel varme med lukket
låg i 30-40 min, til kødet er gennemstegt og kødsaften klar,
når man stikker i kødet.
Vend kødet af og til og flyt rundt på det, så det tilberedes jævnt.
Smør kødet let med sauce de sidste 5-10 min.
Server kyllingelårene varme sammen med den resterende sauce.
Saucen kan i øvrigt holde sig op til 2 uger i køleskab.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 367 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her