Logo

Cajunfisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Cajunfisk

 

En himmelsk god hovedret finder du i disse cajunbagte fiskesteaks smurt med en krydderiblanding af paprika, timian og peber og serveret med grønne bønner.

Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk - prøv selv.

Til 4 Personer.

 

# Ingredienser

4 hvide fiskesteaks, fx sværdfisk, helleflynder, snapper

1 spsk paprika

1 tsk tørret timian

1 tsk cayennepeber

1 tsk fintmalet sort peber

½ tsk fintmalet hvid peber

½ tsk salt

¼ tsk stødt allehånde

50 g usaltet smør

3 spsk solsikkeolie

Tilbehør: grønne bønner

*

 

I køkkenet

Skyl fiskesteakene i rindende koldt vand og dup dem tørre i køkkenrulle.

Bland paprika, timian, cayennepeber, sort og hvid peber, salt og allehånde sammen i et fladbundet fad.

Kom smør og solsikkeolie op i en lille gryde og varm det langsomt op, til smørret er smeltet.

Rør i det undervejs.

Pensl fisken godt med smørblandingen på begge sider og vend derefter fisken i krydder-blandingen, til den er godt dækket overalt.

 

Ved grillen

Varm grillen godt op.

Grill fisken på grillristen i 3 min på hver side, eller til den er gennemstegt.

Pensl fisken jævnligt med resten af smørblandingen undervejs.

Server straks med friskkogte grønne bønner.

 

INFO: Sværdfisk er en pigfinnefisk i sværdfiskfamilien. Den lever normalt i overfladen, men jager ned til 800 m dybde efter føde. Den lever globalt, og besøger de danske farvande nu og da.


Cajun er en etnisk betegnelse for den fransktalende befolkning i staten Louisiana i USA. De stammer fra de franske kolonister, der i 1755 blev fordrevet af briterne fra den franske koloni Acadia i New Brunswick, Nova Scotia og Newfoundland, der nu hører under Canada. Mange slog sig ned i den sydlige del af den franske koloni Louisiana. Der blev snart blandet op med de tidligere indvandrede fransktalende indbyggere.

 

Frankrig måtte i 1762 også afstå Louisiana til Spanien, men få spansktalende slog sig ned i dette store territorium. Louisiana vest for floden Mississippi blev igen afstået til Frankrig i 1800, men førstekonsul Napoléon Bonaparte solgte det til USA i 1803. Til trods for at engelsk efterhånden blev det dominerende sprog i Louisiana, har den fransktalende minoritet beholdt deres sprog og kultur. De fordrevne fra Acadia, les cadiens, gav navn til hele områdets franske dialekt, som kaldes le français cadien. Sproget blev officielt i staten Louisiana i 1980, og allerede i 1971 blev 23 af statens 64 paroisses anerkendt som regionen Acadiana.

 

Det franske cadien blev senere anglificeret til cajun. Med årene udviklede der sig en særpræget cajun-kultur, der stort set er forblevet uberørt af den gængse amerikanisering, selv om andre kulturelle strømninger i USA også har øvet lidt indflydelse. De frigivne slaver af afrikansk oprindelse, der slog sig ned i området i kølvandet på borgerkrigen, tog meget af cajunkulturen til sig.


 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 530 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fisk og chorizo på spidVi har DK's største samling grill-opskrifter, så må vi også have chorizo på spid: Denne...
• Sværdfisk souvlakiKødet fra sværdfisk er meget delikat og egner sig fint til grillspid. Brug en åben grill...
• Strø salt og sukker på din fiskHer er tippet til at få et lækkert stykke fisk – hver gang og med få hjælpemidler. Dæk...
Afstemning
Om mig som grillkok?





Afstemning
Hvor tit griller du?




Afstemning
Hvad griller du?





Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!