Logo

Fisk koldrøget

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fisk koldrøget

 

Koldrøget fisk i koldrøgningsbakke giver fantastiske resultater. Du kan bruge opskriften til alt fra hellefisk til koldrøget laks. Brug grillen og flyt dine grænser

Personer: 6. Forberedelse: 22 timer. Tilberedning: 10 timer. Grillmetode: Koldrøgning

Sværhedsgrad: Svær.  Udstyr: Koldrøgningsbakke, rygesmuld og fiskebakke

 

# Ingredienser

900 g fisk (sandart, laks eller hellefisk)

 

Krydderiblanding:
1 dl salt
½ dl sukker
1-2 kviste estragon

*

I køkkenet

Rens fisken og skær den ud i 6 stykker á ca. 150 g.

Knus krydderierne, og bland dem med salt og sukker.

Drys krydderiblandingen over fisken, og sørg for, at den er dækket hele vejen rundt.

Lad den ligge i lagen på køl i 8-12 timer, til fisken er blevet fast i kødet.

Læg fisken på fiskebakken, inden du lægger den på grillen.

 

Ved grillen

Fyld koldrøgningsbakken helt op med rygesmuld, og antænd smuldet.
Placer koldrøgningsbakken i grillen under kødet.

Luk alle grillens spjæld næsten helt i.

Lad den røge i ca. 10 timer.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 258 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillet brosme med pimentén-rubDybvandsfisken brosme er en delikatesse. Kødet er fast, og smagen kan minde om hummer. Den...
• Sværdfisk souvlakiKødet fra sværdfisk er meget delikat og egner sig fint til grillspid. Brug en åben grill...
• Grillet brosme med pimentén-rubDybvandsfisken brosme er en delikatesse. Kødet er fast, og smagen kan minde om hummer. Den...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os