Logo

Grillstegt makrel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillstegt makrel

 

Makrel er andet end dåsefisk i tomatsovs, den er blandt andet meget velegnet at grille. Samtidig er makrel den fisk, der indeholder mest fiskeolie. Her får du en opskrift på grillet makrel

4 portioner.

 

# 2-3 mellemstore makrel

salt

citronsaft

1 bt, dild

peber

olie til pensling

 

TILBEHØR: Nye kartofler, dildsmør, citron, evt. salat.

*

Skær hovedet af fiskene og klip finnerne af mod strålerne.

Skyl fiskene under koldt vand.

Læg dem på en tallerken og drys salt indvendig og udvendig.

Lad fiskene trække 10 min.

Skyld og tør fisken.

 

Dryp hver makrel indvendig med citronsaft, drys med salt og peber, og læg en dusk dild i hver.

Giv hver makrel to snit i ryggen.

Pensl dem med olie og læg hver fisk i et hængslet grillnet.

Steg fisken over den forvarmede grill ca. 15-20 min. ikke for tæt ved gløderne (ca. 8-10 cm afstand).

Vend ofte fisken under stegning.

Giv fisken et lille snit ved rygbenet for at se, om kødet er hvidt og fast helt ind til benet. Så er fisken mør.

 

Server grillstegte makrel med nye kartofler, citron, dildsmør og evt. salat.

 

Dildsmør: Rør 100 g blødgjort smør med 3-5 spsk finhakket dild og smag smørret til med citronsaft, hvid peber og evt. et par dråber engelsk sauce (HP).

 

VARIATION AF RETTEN:

 

1. I stedet for dild kan bruges persille, frisk eller tørret fennikel, citronmelisse eller en blanding af disse urter.

 

2. GRILLSTEGTE SILD:

Beregn 2 sild pro persona.

Skrab sildene for slim og skæl, inden de gøres i stand og fyldes som makrel.

Sildene kan stryges indvendig med lys dijonsennep, inden de dryppes med citronsaft.

De pensles med olie og lægges modsat 2 og 2 i grillnet.

Steges ca. 10 min. i alt - vendes ofte.

Serveres med nye kartofler og evt. smeltet smør (smeltet i en kasserolle på hjørnet af grillen) tilsat citronsaft, hakket persille eller dild og 1 fed knust hvidløg.

 

TIPS: Fed fisk som makrel, sild, laks, forel og ørred m.fl. kan godt steges direkte på grillristen, men de hænger nemt i og er ofte svære at vende. Se opskriften på Grillstegt regnbueørred, som også kan anvendes til makrel og sild. Begge slags fisk kan også steges i alufolie, men så bliver de ikke gyldne og sprøde.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.906 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her