Logo

Havtaske med appelsin, citron og grønne peberkorn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Havtaske med appelsin, citron og grønne peberkorn

 

Grillet havtaskehale med appelsin og citronmarinade i en nem og hurtig opskrift på grillABC - Fisk på grillen når det er allerbedst!. Til 4 Personer.

 

# Ingredienser

2 appelsiner

2 citroner

2 havtaskehaler a ca. 500 g, flåede og delt i 4 fileter

8 kviste frisk citrontimian

2 spsk olie

2 spsk grønne peberkorn fra glas, let knuste

salt

*

 

I køkkenet

1 Skær 8 pæne skiver appelsin og citron, gem resten af frugterne.

Skyl havtaskefileterne i rindende koldt vand og dup dem tørre i et stykke køkkenrulle.

Læg fisken med skærefladen opad på et stort skærebræt og fordel appelsin- og citronskiverne på dem.

Læg også timiankvistene på.

Bind appelsin- og citronskiver og timian fast til fisken med kødsnor med ca. 3-4 cm imellem.

Læg havtasken i et stort, fladbundet fad (ikke metal).

 

Pres saften ud af resten af frugterne og pisk den sammen med olien i en lille skål.

Krydr med salt og fordel marinaden over fisken.

Dæk med film, stil fadet på køl og lad fisken marinere i op til 1 time.

Hæld marinaden over fisken et par gange undervejs.

 

Ved grillen

Varm grillen godt op.

Lad fisken dryppe af, men gem marinaden.

Drys fisken med de knuste peberkorn og gnid dem ind i den med fingerspidserne.

Grill havtasken på grillristen ved jævn-stærk varme i 15-20 min.

Vend den jævnligt undervejs og pensl flittigt med marinaden.

Læg fisken over på et skærebræt, fjern kødsnoren og skær havtasken i skiver.

Server straks.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 178 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os