Logo

Laks med sommersalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laks med sommersalat

 

Se opskriften på varmrøget laks med sommersalat. Klik her og find inspiration blandt mere end 1000 lækre opskrifter til både aftensmad og dessert.

Personer: 4. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 15-20 min. Grillmetode: Indirekte.

Optænding - gas: Middel. Optænding - kul: ½ grillstarter. Sværhedsgrad: Middel.

Grilltemperatur: 150 °C. Kernetemperatur: 75 °C. Udstyr: Fiskebakke, røgboks

 

# Ingredienser

4 stykker laks med skind a 150 g

salt, peber

olie
2 håndfulde røgflis

 

Til Urtelaks bruges Urterasp:
4 spsk friske krydderurter fx dild, persille, kørvel, purløg eller lign.

4 spsk rasp/brødkrummer

salt, peber

Til Fennikellaks bruges Fennikel-rub

Til Barbecuelaks bruges Amerikansk BBQ-rub

Sommersalat:

1 agurk

1 bdt radiser

1 bdt purløg

100 g cremefraiche 38%

½ dl fløde

1 citron

lidt flormelis

salt, peber

 

I køkkenet

1. Krydr laksestykkerne med salt og peber.

2. Urtelaks: Skyl og slyng krydderurterne, og hak dem fint.

Blend dem med rasp/brødkrummer.

Smag til med salt og peber.

Læg laksestykkerne på fiskebakken med skindsiden nedad.

Dæk toppen af hvert stykke laks med urterasp.

Fennikellaks: Lav rub’en.

Læg laksestykkerne på fiskebakken med skindsiden nedad.

Dæk toppen af hvert stykke laks med fennikelrub.

Barbecuelaks: Lav rub’en.

Læg laksestykkerne på fiskebakken med skindsiden nedad.

Dæk toppen af hvert stykke laks med amerikansk BBQ-rub.

3. Skyl grønsager og purløg til sommersalaten.

Flæk agurken, og fjern kernerne.

Skær den i tern, radiserne i skiver, og hak purløg fint.

Rør cremefraiche med fløde, citronsaft, salt og peber, til du har en lind dressing.

Smag til med flormelis.

Vend grønsager og purløg i dressingen, og smag til.

 

Ved grillen

1. Gør grillen klar til indirekte varme.

Med gasgrill sættes varmen til 150 °C.

 

Med en kulgrill skal du fylde en grillstarter halvt med briketter og tænde disse (Se hvordan her).

2. Hæld rygeflis i røgboksen, og stil den over direkte varme.

Læg låget på grillen.

3. Når der dannes røg, sætter du fiskebakken midt på grillristen.

Ryg nu fisken under låg i 12-15 minutter.

 

4. Servér med sommersalaten.

Vigtigt: Hvis du griller laksestykker uden skind, skal du smøre fiskebakken med olie, inden du sætter laksen på.

 

Tips: Brug resterne af gårsdagens kartofler i salaten. Skær dem i passende stykker, og rør dem i.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.225 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her