Logo

Laks varmrøget med urterasp

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laks varmrøget med urterasp

 

Lav selv en blød, smagfuld og lækker varmrøget laks. Det er nemt at ryge laksen selv på grill, bål eller i en rygeovn. Her får du en nem opskrift.

Personer: 4. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 12-15 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 150 °C. Udstyr: Fiskebakke

 

# Ingredienser

4 laksebøffer med skind á 150 g

salt og peber

olie

4 spsk friske krydderurter (fx persille, kørvel, purløg og/eller dild)
4 spsk rasp/brødkrummer
salt og peber

2 håndfulde rygeflis fx æble eller kirsebær

*

I køkkenet

Krydr laksestykkerne med salt og peber.

Urteblanding:

Hak krydderurterne, og hak dem fint.

Blend dem med rasp/brødkrummer.

Smag til med salt og peber.

 

Læg laksestykkerne på fiskebakken med skindsiden nedad.

Dæk toppen af hvert stykke laks med urterasp.

 

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte, lav varme.

Læg rygeflis på risten eller i rygeboksen, direkte over briketter eller brænderrør.

Sæt fiskebakken midt på grillristen, når røgen begynder at ulme.

Ryg nu fisken med grill-låget lukket i 12-15 min. 

 

Tips: Servér laksen med en dressing og frisk salat. 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.190 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her