Logo

Muslinger i Paprika- og hvidløgssauce - Mejillones en escabeche

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Muslinger i Paprika- og hvidløgssauce - Mejillones en escabeche

 

Se hvordan muslinger i escabeche laves. En af de mest berømte spanske retter. Nem, billig og lækker. Se tilberedelse trin for trin.

Personer: 4. Forberedelse: 55 min. Tilberedning: 35 min. Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 260 °C. Udstyr: Støbejernspande med rist, kasserolle.

 

# Ingredienser

1 kg muslinger 

 

Paprika- og hvidløgssauce:
1 fed hvidløg
1 dl olie
1 laurbærblad
1 spsk røget paprika
5 ml sherryeddike
salt og peber

rygeflis fx æble

*

 

I køkkenet

1. Rengør muslingeskallerne, og skyl dem med vand.
2. Pil hvidløget, og halvér det.

 

Ved grillen

1. Forbered grillen til direkte varme – ca. 260 °C.

Hvis du bruger en kulgrill, skal du bruge briketter i en mængde af trekvartfuld grillstarter.

 

2. Sæt støbejernspanden på risten, og kom muslingerne på panden.

3. Tilsæt en håndfuld træflis til briketterne eller direkte på risten for at give muslingerne et strejf af røg.

4. Tag panden med muslinger af grillen, når de begynder at åbne sig, og lad så muslingerne køle af.

5. Tag muslingekødet ud af muslingerne, når de har åbnet sig og er kølet af.

Sørg også for at gemme den væske, muslingerne afgav, da de åbnede sig, og brug den til saucen.
Stil kødet til side i en skål.

 

6. Sæt kasserollen på grillristen, og kom olien i.

Tilsæt hvidløg og laurbærblad, når olien er blevet varm.

Når hvidløget har fået en gylden farve, tilsættes den røgede paprika.

Rør rundt et par gange og tilsæt den gemte væske fra muslingerne samt sherryeddiken.

Lad det stå og koge i 15 minutter.

7. Smag til med salt og peber.

Kom nu muslingekødet i, og tag kasserollen af varmen, så den kan køle ned.

Spis muslingerne kolde eller lune, evt. sammen med chips som en lille forret.

 

På spansk: Mejillones en salsa de pimentón y ajo.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 215 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Muslinger - MejillonesVildt lækker opskrift på muslinger i hvidvin og flødesauce, serveret med grove håndskåret...
• Grillede hvidløgsmuslingerI princippet kan du få fine muslinger året rundt. Køb muslinger, som ikke har bevoksninger...
• Muslinger - MejillonesVildt lækker opskrift på muslinger i hvidvin og flødesauce, serveret med grove håndskåret...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os