Logo

Teriyaki fiskesteaks med grønne og sorte ris - og grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Teriyaki fiskesteaks med grønne og sorte ris - og grillABC.dk 

 
Skal der forkælelse på bordet? Så servér gode teriyaki marinerede fiskesteaks med risblanding med vilde ris og ingefær. Det vil med sikkerhed vække begejstring.
Forberedelse 25 min + 30 min marinering. Stegetid 6 min. 4 personer

 
# Ingredienser
4 fiskesteaks på 175-200 g hver
3 spsk sake (japansk risvin)
3 spsk tør sherry
3 spsk mørk soyasauce
1½ spsk brun farin

 
Grønne og sorte ris:
350 g risblanding med vilde ris
2,5 cm frisk ingefær
225 g mange tout eller sukkerærter
1 lille bundt forårsløg, skåret i smalle strimler

 
* Tilberedning
1. Hæld sake, sherry, soyasauce og farin i en lille kasserolle og
varm saucen op, til sukkeret er opløst.
Bring saucen i kog og tag den af varmen. Lad den køle af.

 
2. Læg fiskeskiverne i et enkelt lag i et stort, lavt fad og
hæld den kolde teriyakisauce over.
Dæk fadet til og stil det et køligt sted (ikke i køleskabet) og
lad fiskeskiverne marinere i ½ time.
Vend dem en enkelt gang under marineringen.

 
3. Kog imens de grønne og sorte ris.
Bring en stor grydefuld letsaltet vand i kog.
Kom ingefærstykket, de langkornede og de vilde ris i vandet og
kog dem efter anvisningerne på emballagen.
Skær ærterne i 3-4 strimler på langs og hæld dem i kogende,
letsaltet vand. Lad dem koge i 2 min, hæld vandet fra og
skyl ærterne under rindende, koldt vand.
Hæld vandet fra risene og fjern ingefæren.
Rør ærterne og forårsløgene i de brandvarme ris.

 
4. Tag fiskeskiverne op af marinaden og grill dem direkte over
middel varme i 5-6 min.
Vend dem en enkelt gang og pensl dem nogle gange med
marinaden under stegningen.
Server fisken sammen med de varme grønne og sorte ris.

 
Tip fra kokken
Denne opskrift kan anvendes til alle typer fisk med fast kød,
der kan skæres i skiver, fx tun, sværdfisk, laks, pighvar og helleflynder.
Havtaske smager også dejligt med teriyakisauce, men bliver bedst,
når den skæres i stykker, der sættes på spid.


Teriyaki fiskesteaks med grønne og sorte ris - og grillABC.dk 

Laksen bliver ekstra saftig, hvis noget af
marinaden pensles på, mens fisken grilles.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 267 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Om mig som grillkok?
Effektiv reklame - klik her