 
 
Rødfisken er den optimale fisk til grillen, med det tykke
skind kan den tåle direkte varme uden at brænde fast og så har den en
fantastisk smag.
Forberedelsestid 20
min. Grilltid 15-18 min. Til 4 personer 
 
# Ingredienser
4 skindfri fileter
af rødfisk, hver 
på 180-230 g og ca.
2 cm tykke 
lidt rapsolie 
groft havsalt og friskkværnet
sort peber 
 
TIL KRYDDERBLANDINGEN
2 tsk stødt chili 
1 tsk groft havsalt 
½ tsk
hvidløgsgranulat 
½ tsk tørret oregano
¼ tsk stødt
spidskommen 
¼ tsk friskkværnet
sort peber 
 
Til SALSAEN 
4 mellemstore
blommetomater, 
udkernet og skåret i
kvarte 
75 g finthakket
rødløg 
1 håndfuld friske
korianderblade og fine stilke 
1-2 mellemstore røde
chilier, befriet 
for stilk og kerner,
skåret i tern
2 mellemstore fed
hvidløg, pillet og kvast 1 spsk rapsolie 
1 spsk friskpresset
limesaft 
½ tsk stødt chili 
¼ tsk stødt
spidskommen 
 
* Tilberedning
1. Bland
krydderblandingen i en lille skål. 
 
2. Pensl
fiskefileterne med lidt olie og 
drys dem jævnt med
krydderblanding. 
 
3. Forbered en
to-zone-grill til høj varme (se anvisning).
 
4. Bland
ingredienser til salsaen i en stor skål og 
hæld dem op i midten
af et ca. 60 cm langt stykke alufolie. 
Vip folien hen over
og luk den til en tæt forseglet pakke. 
 
5. Grill foliepakken
over direkte høj varme og 
med lukket låg i ca.
10 min; vend pakken en gang, 
til tomaterne er
møre og chilierne sprøde. 
Tag pakken op med en
grilltang, åbn den forsigtigt for at 
standse
varmeprocessen, og lad den køle af i 5-10 min. 
Kør pakkens indhold
til en grov salsa i en foodprocessor eller 
med stavblender.
Hæld lidt saft fra, hvis den er for flydende. 
Krydr med salt og
peber efter smag. 
 
6. Læg evt. kul på
for at få høj varme. 
 
7. Gør grillristen
grundigt ren. 
Når kullene har den
rette temperatur, grill fileterne over 
direkte høj varme og
med lukket låg i 5-8 min, 
og vend dem efter
3-5 min, til fiskekødet nemt kan skilles i flager 
og ikke længere er
gennemsigtigt i midten. 
Flyt rundt på
stykkerne, så de tilberedes jævnt. 
Tag fiskestykkerne
af grillen, øs salsa over og server dem varme. 
 
Tips: 
Det er en god ide at grille den ene side et par min
længere over 
meget varme gløder end den anden. Så kan
man vende fileterne, 
uden at de hænger fast i grillristen, og
desuden bliver fisken 
mere jævnt mør på denne måde.
 

Rødfisk er en fællesbetegnelse for adskillige nært beslægtede fisk,
der ligner hinanden meget.
De nordlige arter, som oftest ses hos danske fiskehandlere, lever
på cirka 100 til 1000 meter dybt vand. Rødfisken er rosenrød med 
store øjne og 5 stumpe torne på gællelåget.
Den kan blive op til 1 meter lang og veje op til 15 kilo. Det er 
også en ret dyr fisk, men nogle meget fine fileter man får 
ud af sådan en fisk og en gang imellem skal det jo smages.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk