Logo

Coleslaw

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Coleslaw

 

Coleslaw er primært rå hvidkål der er fint snittet og tilsat revet gulerod. Der findes virkelig mange forskellige variationer af coleslaw for eksempel med ananas, æble eller rødkål. Men den klassiske amerikansk version består kun af fintsnittet rå hvidkål og revet gulerod.

Coleslaw er kendt som tilbehør til "Pulled Pork" Burger. Og man kan næsten ikke forstille sig at spise en Pulled Pork Burger uden det på. Men det smager også fantastisk til "Spare-Ribs" og andre BBQ Klassikere som grillet kylling.

6-8 portioner


# Ingredienser

1 kg frisk hvidkål (1 lille hoved) eller spidskål

1 stor gulerod eller 2 alm.

 

Dressing:

1 stort æg

1 spsk dijonsennep

2 spsk æbleeddike

1 tsk salt

2 spsk sukker

¼ tsk stødt cayennepeber

¼ tsk friskkværnet sort peber

3 dl solsikkeolie


* Tilberedning 

1. Start med dressingen.

Brug en foodprocessor med skarp kniv, alternativt et mandolinjern.

Kom alle ingredienser undtagen olien i skålen.

Kør maskinen, til det er blandet.

Tilsæt nu olien langsomt (ja, forsigtigt) i en tynd stråle, mens maskinen kører.

Dressingen er klar, når den føles både tyk og fløjlsblød.

 

2. Snit eller hak kålen med håndkraft.

Guleroden er det bedst at rive groft.

Bland begge dele med dressingen, og lad salaten trække i køleskab, til den skal bruges.

 

HISTORIEN OM COLESLAW

Coleslaw blev allerede spist i Romerrieget af Julius Cæsar, men den moderne form af coleslaw, kan tidligst være opstået i det 18. århundrede, hvor mayonnaisen først blev opfundet. Navnet ”cole slaw” bredte sig i det 18. århundrede som en delvis oversættelse fra nederlandsk ”koolsla” – en forkortet udgave af ”kool salade” som betyder kål-salat. Og i England blev det kaldt ”cold slaw” (kold slaw) frem til ca. 1860, da man genindførte udtrykket ”cole” som betyder kål.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.850 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her