Logo

Durumbrød - havens nemmeste

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Durumbrød - havens nemmeste

 

Opskrift på et dejligt durumbrød, der er nemt at bage. Durumbrødet bages med durum hvedemel, og er et klassisk italiensk brød.

 

Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 30 min. Grillmetode: Indirekte.

Optænding - gas: Middel. Optænding - kul: 1 grillstarter. Sværhedsgrad: Let.

Grilltemperatur: 200 °C. Kernetemperatur: 75 °C. Udstyr: Bagesten med bageplade

 

# Ingredienser

125 g durummel

500 g hvedemel

½ l koldt vand

2 tsk salt

gær svarende til en ært

flagesalt

*

I køkkenet

1. Hæld alle ingredienserne i en skål, rør det hele sammen stille og roligt med en grydeske.

Dæk skålen med køkkenfilm, og lad nu dejen hæve på køl i 24 timer.

2. Tag skålen ud af køleskabet, og hæld dejen direkte ud på en bageplade med bagepapir.

Drys med lidt mel og flagesalt.

 

Ved grillen

1. Gør grillen klar til middel, indirekte varme.

2. Læg bagestenen midt på risten, sæt låget på grillen, og lad stenen blive varm.

3. Placér så bagepladen med brødet på stenen, læg låget på, og grill det, til det er gyldent og sprødt i skorpen. Det tager ca. 25-30 minutter.

 

Tips: Sæt dit eget præg på brødet ved at tilføje dine yndlingskrydderier til dejen - fx timian, rosmarin, oregano, eller hvad du nu bedst kan lide.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.420 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her