
 
Havre cookies. DET BEHØVER DU- er du en cookie-fan, og denne
grill version med havregryn, mørk chokolade og hasselnødder er klart med i top
3 af de bedste cookies
 
Personer: 15. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 30 min.
Grillmetode: Indirekte. 
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 180 °C. Udstyr:
Bagesten med bageplade 
 
# Ingredienser 
75 g smør 
250 g brun farin 
25 g sukker 
½ vaniljestang 
1 stort æg 
lidt salt 
300 g havregryn 
½ tsk bagepulver
100-200 g hvedemel 
100 g mørk chokolade (min. 60 % kakao) 
50 g hasselnødder 
*
I køkkenet
Smelt smørret i en kasserolle, tag den af varmen, og tilsæt
den brune farin. 
Pisk sukkeret sammenmed kornene fra den halve vaniljestang,
æg og salt, indtil massen skummer. 
Bland havregrynene i, og vend derefter massen i
smørblandingen. 
Tilsæt bagepulver og hvedemel. 
Tilsæt melet lidt adgangen, og pas på, at dejen ikke bliver
for tør. 
Du får muligvis ikke brug for alt melet – det afhænger af
æggets størrelse. 
Hak chokoladen og hasselnødderne groft i ensartede stykker,
og bland begge dele i dejen.
Rul dejen til en ca. 5 cm tyk pølse i et stykke bagepapir, og stil den til
afkøling i køleskabet. 
Så er den nemmere at skære i skiver senere. 
Skær dejen i 1½-2 cm tykke skiver, og læg skiverne på bagepapir
på en bageplade.
 
Ved grillen
Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 180 °C. 
Læg derefter bagestenen midt på grillristen, sæt låget på grillen, og forvarm
den i 10 minutter. 
Anbring bagepladen med cookies på stenen, og bag dem under låg i 8-12 minutter.