Logo

Tarte tatin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tarte tatin


Tarte Tatin er en fransk æbletærte bestående af karameliserede æblestykker, bagt i grillen med tærtedej på toppen.

 

Personer: 4. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 40 min. Grillmetode: Indirekte. Sværhedsgrad: Let.

Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Rundt tærtefad/bageform

 

# Ingredienser

4-6 æbler, skrællede, udkernede og skåret i kvarte

150 g smør

125g rørsukker

saft af 1 citron

150 g hvedemel

2 æggeblommer

salt

 

Råcreme:

6 æggeblommer

6 spsk

5 dl piskefløde

1 vaniljestang

*

I køkkenet

Tilsæt smør og sukker i fadet.

Skræl æblerne, og skær dem i otte stykker.

Læg dem i tærtefadet, og drys dem med lidt salt.

 

Råcreme:

Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen til en lys creme eller æggesnaps.

I en anden skål pisker du fløden til en let skum.

Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen og bland det hele godt sammen.

 

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte varme, ca. 200 °C.

På en kulgrill skal du bruge briketter i en mængde, der svarer til en halv grillstarter.

Sæt tærtefadet på grillristen, og grill ingredienserne i ca. 10-15 minutter.

Dæk æblerne med dejen, og bag tærten i 20-25 minutter, til dejen er gylden.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.423 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?




Effektiv reklame - klik her