
 
Du får her nettets bedste opskrift til hvordan du skal lave vafler.
Vaffeldej til sprøde, nemme og lækre vafler. Find opskriften lige her. Sæt vaffel-
og sandwichjernet på grillristen, og lad det varme op. Smelt lidt smør i de
fire områder på vaffeljernet, og fordel dejen. Så let er det ...
 
Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min.
Grillmetode: Direkte. 
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 185 °C. Udstyr:
Vaffel- og sandwichjern
 
# Ingredienser 
50 g smør
4½ dl mælk
4½ dl fløde
5 æg
90 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
200 g hvedemel
½ tsk hjortetaksalt
smør til stegning
*
I køkkenet
Smelt smørret ved svag varme. 
Bland mel, bagepulver, hjortetaksalt, vaniljesukker og brun
farin i en skål, og pisk let med en håndmikser. 
Rør æggene i et ad gangen, og tilsæt mælk, fløde og til
sidst det smeltede smør. 
Rør til dejen er glat.
 
Ved grillen
Klargør grillen til direkte, middelhøj varme. 
Sæt vaffel- og sandwichjernet på grillristen, og lad det
varme op i 5-8 min. 
Smelt lidt smør i de fire områder på vaffeljernet, og fordel
dejen, så hele overfladen er dækket med dej. 
Luk jernet sammen, og bag vaflen i 6-8 min. 
Vend herefter jernet 180 °C, og bag videre i ca. 6-8 min.,
eller til vaflen er gylden på begge sider.