Logo

Æblestrudel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblestrudel

 

Apfelstrudel er en traditionel fillo – eller til nød – mørdejskage fra Østrig og en populær dessert i mange lande, der engang hørte under det østrig-ungarske rige. Det er den mest kendte type strudel

 

Personer: 4. Forberedelse: Grillmetode: Indirekte varme. Sværhedsgrad: Let

 

# Ingredienser

2 ruller butterdej

1 æble

3 spsk æblekompot

*

I køkkenet

1 Skær butterdejen ud i to cirkler på hver 17 cm i diameter.

2 Skræl æblet, fjern kernehuset, og skær den i tynde både med en tykkelse på ca. 1 cm. 

3 Bland æblekompotten med det friske æble, og fordel så blandingen på en af butterdejscirklerne til ca. 1 cm fra kanten.

Læg den anden butterdejscirkel over som et låg, og tryk forsigtigt kanterne på de to butterdejscirkler sammen med en gaffel.

 

Ved grillen

1 Gør grillen klar til indirekte varme – ca. 185 °C.

Anbring vaffel- og sandwichjernet på grillristen, og forvarm det i 5-8 minutter.

2 Læg din æblestrudel på sandwichsiden af jernet, og luk det.

Bag den i 10-15 minutter.

3 Vend jernet 180 grader, og bag den anden side i 10-15 minutter, eller indtil begge sider er gyldne.

Serveres straks med fx cremefraiche, flødeskum eller flormelis.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.915 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?




Effektiv reklame - klik her