Logo

Hjemmelavet is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjemmelavet is


Grundopskrift til hjemmelavet is, som både er billigere at lave og smager bedre end de købte isdesserter. Der findes mange forskellige fyld til isen.


# Ingredienser:

4 pasteuriserede æggeblommer

4 spsk sukker eller flormelis

½ l piskefløde

*

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommerne og sukkeret godt sammen.

Pisk fløden godt stiv.

Bland forsigtigt æg og flødeskum (evt. med en dejskraber).

Stil blandingen i fryseren.

Rør af og til i blandingen de første par timer af frysetiden, så isen ikke krystalliserer.

Lad det fryse min 6 timer eller gerne til dagen efter.

Isen kan holde sig i flere måneder nede i fryseren, hvis du kan holde dig fra den.

 

Vaniljeis: Tilsæt blandingen kornene fra 2 vaniljestænger.

Nougatis: Smelt 75g sukker gyldent på en pande.

Tilsæt 50g hakkede mandler under omrøring.

Hæld nougatblandingen på en plade med bagepapir og afkøl den.

Knus nougaten og bland den i isblandingen efter 2 timers frysetid, når isen er grødagtig, så fordeler nougaten sig i hele isen.

Andre forslag: Hakket chokolade, nødder, mandler, marcipan, rom, portvin eller moset frugt.

TIPS: Hjemmelavet is skal helst tages ud af fryseren ½ time, før den skal bruges.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.228 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her