Logo

Pandekager på grillen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pandekager på grillen


Sådan laver du de bedste pandekager på Weber grill. Pandekagerne smager fantastisk, og de skal selvfølgelig serveres med bærkompot og/eller hjemmelavet is.

 

Personer: 6. Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 20 min. Grillmetode: Direkte.

Optænding - gas: Middel. Optænding - kul: ½ grillstarter. Sværhedsgrad: Let.

Grilltemperatur: 150 °C. Udstyr: Crepepande/støbejernspande

 

# Ingredienser

1 usprøjtet appelsin

1 vaniljestang

8 æg

20 g sukker

125 g hvedemel

200 g smør

¾ l sødmælk

*

 

I køkkenet

Skyl appelsinen, og riv skallen fint.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

I en skål pisker du æg, sukker, appelsinskal og vaniljekorn grundigt sammen.

Sigt melet i, mens du pisker.

Smelt smørret, og pisk det i dejen, når det bruser.

Tilsæt mælken, og pisk grundigt, så der ikke er klumper af mel.

Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.

 

Ved grillen

1. Gør grillen klar til direkte varme.

Bruger du kulgrill, skal du bruge det, der svarer til en halv grillstarter klargjorte briketter.

2. Sæt panden på risten, læg låget på grillen, og lad den blive varm.

Når du steger den første pandekage, skal du bruge en anelse fedtstof på panden – derefter er der nok fedtstof i dejen, så det burde ikke være nødvendigt ved resten.

Hæld lidt dej ud på panden – pandekagen skal være tynd, så spred det ud over hele panden.

Lad pandekagen få stegeskorpe, inden du vender den og lader den bage færdig.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.406 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her