Logo

S'mores

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Smores

 

S'more er en slags slik eller dessert, der er populær i USA og Canada, og som er meget let at lave. Det er en "sandwich" lavet med grahamskiks, chokoladekiks eller anden lækker kiks.

 

Personer: 4. Forberedelse: 1 min. Tilberedning: 2 min. Grillmetode: Direkte.

Sværhedsgrad: Meget let. Grilltemperatur: 100 °C

 

# Ingredienser

skumfiduser

chokoladekiks

evt. bær

*

I køkkenet

Find skumfiduser og chokoladekiks.

 

Ved grillen

Sæt en skumfidus på spid, og hold den ind over grillristen - det er vigtigt, at skumfidusen ikke hviler på selve risten.

Rist skumfidusen - vær opmærksom, for det går pludseligt hurtigt!

Læg den mellem to chokoladekiks, og velbekomme. 

 

Tips: Prøv evt at lægge et bær imellem kiksene sammen med den lune skumfidus.

 

Smores

En skumfidus er et stykke slik, der – i sin moderne form – typisk består af sukker, majssirup, pisket æggehvide, vand, gelatine, dextrose og smagsstoffer. Skumfidusen adskiller sig fra andet slik ved sin skum-agtige konsistens.


S'more er en sammentrækning af udtrykket "nogle flere". En tidlig offentliggjort opskrift på en s'mores findes i en bog med opskrifter udgivet af Campfire Marshmallows-selskabet i 1920'erne, hvor den blev kaldt en "Graham Cracker Sandwich". Teksten indikerer, at s'mores allerede var populære blandt både drengespejdere og pigespejdere. I 1927 blev en opskrift på "Some More" udgivet i Tramping og Trailing with the Girl Scouts.

Det forkortede udtryk "s'mores" fremgår sammen med opskriften i en 1938 publikation rettet mod sommerlejre. En 1956 opskrift bruger navnet "S'Mores", og lister ingredienserne som "en sandwich med to graham crackers, ristet marshmallow og 1/2 chokolade bar". En 1957 Betty Crocker-kogebog indeholder en lignende opskrift under navnet "s'mores".

1958-publikationen Intramural og Recreational Sports for High School og College refererer til "marshmallow toasts" og "s'mores hikes", ligesom dens relaterede forgænger, "Intramural og Recreational Sports for Men and Women" offentliggjort i 1949, som s'mores er en god før og efter træning snack.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 595 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bruschetta – 3 hurtige klassikereBruschetta er en madret fra det centrale Italien. Den består af grillet brød med hvidløg...
• Panini sandwichI mange engelsktalende lande er en panini eller panino (fra italiensk panini, der betyder...
• Bruschetta – 3 hurtige klassikereBruschetta er en madret fra det centrale Italien. Den består af grillet brød med hvidløg...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!