Logo

Nemme tips til sund grillmad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nemme tips til sund grillmad 

 
Jomfruhummere skal have 7 min på grillen - brug de tips om temperaturer, du får her, og du er godt på vej mod et vellykket grillmåltid.
Al tilberedning af madkræver omtanke, ikke mindst når det gælder opvarmning. For at få det bedste og mest velsmagende resultat skal du derfor være opmærksom på, ved hvilken temperatur maden grilles.

 
Tips til grill

 
Brug ikke fedtstof ved grilning, men gerne en god marinade. Når kødet vendes i en marinade, før du griller det, hæmmes de skadelige stoffer, der ellers kan opstå ved hård opvarmning.

 
Lad marinaden dryppe helt af, før du lægger kødet på grillen. Så undgår du stikflammer, som giver sundheds­skadelig brankning.

 
Steg hellere kødet i lang tid og i god afstand fra gløderne end ved hård varme i ganske kort tid. Jo større kødstykker. jo større afstand til gløderne.

 
Løft risten med kødet væk, hvis der kommer stikflammer - og læg den tilbage, når flammerne har lagt sig.

 
Tænd grillen i god tid, før den skal bruges. Alle kul eller briketter skal være grålige og helt uden flammer. Stikflammer giver pyrolyseprodukter, der kan være kræftfremkaldende.

 
Vælg magert kød, eller skær fedtet væk efter stegning.

 
Fede fisk giver dig sunde, livsvigtige fedtsyrer og-er særdeles velegnede til grill.

 
Vælg fedtfattigt tilbehør, og spar på dressingen.

 
Grønsager egner sig fint til grillstegning, så gør det til en vane også at lægge fx majskolber, hele tomater og peberfrugter på grillen.

 
Husk lige hygiejnen!
— Kød og fisk skal ligge på køl, lige til det skal grilles. Hvis du skal have varerne med dig, så pak dem godt ind for at undgå dryp, og køl dem ned med køleelementer.
— Læg aldrig tilberedte madvarer på samme tallerken som rå madvarer.
— Hold skærebræt og redskaber adskilt.
— Grillristen skal være helt ren, inden du begynder. Det nemmeste er at gøre den ren med en stålbørste, når den lige har være brugt.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her