S'more er en slags slik eller dessert, der er populær i USA
og Canada, og som er meget let at lave. Det er en "sandwich" lavet
med grahamskiks, chokoladekiks eller anden lækker kiks.
Personer: 4. Forberedelse: 1 min. Tilberedning: 2 min.
Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Meget let. Grilltemperatur: 100 °C
# Ingredienser
skumfiduser
chokoladekiks
evt. bær
*
I køkkenet
Find skumfiduser og chokoladekiks.
Ved grillen
Sæt en skumfidus på spid, og hold den ind over grillristen -
det er vigtigt, at skumfidusen ikke hviler på selve risten.
Rist skumfidusen - vær opmærksom, for det går pludseligt
hurtigt!
Læg den mellem to chokoladekiks, og velbekomme.
Tips: Prøv evt at lægge et bær imellem kiksene sammen med
den lune skumfidus.
En skumfidus er et stykke slik, der – i sin moderne form –
typisk består af sukker, majssirup, pisket æggehvide, vand, gelatine, dextrose
og smagsstoffer. Skumfidusen adskiller sig fra andet slik ved sin skum-agtige
konsistens.
S'more
er en sammentrækning af udtrykket "nogle flere". En
tidlig offentliggjort opskrift på en s'mores findes i en bog med opskrifter
udgivet af Campfire Marshmallows-selskabet i 1920'erne, hvor den blev kaldt en
"Graham Cracker Sandwich". Teksten
indikerer, at s'mores allerede var populære blandt både drengespejdere og pigespejdere.
I
1927 blev en opskrift på "Some More" udgivet i Tramping og Trailing
with the Girl Scouts.
Det
forkortede udtryk "s'mores" fremgår sammen med opskriften i en 1938
publikation rettet mod sommerlejre. En 1956 opskrift bruger navnet
"S'Mores", og lister ingredienserne som "en sandwich med to
graham crackers, ristet marshmallow og 1/2 chokolade bar". En
1957 Betty Crocker-kogebog indeholder en lignende opskrift under navnet
"s'mores".
1958-publikationen
Intramural og Recreational Sports for High School og College refererer til
"marshmallow toasts" og "s'mores hikes", ligesom dens
relaterede forgænger, "Intramural og Recreational Sports for Men and
Women" offentliggjort i 1949, som
s'mores er en god før og efter træning snack.