
 
God mad på grillen. Der er sket meget, siden den tid, hvor
dét at grille var synonymt med genstridige kul og brankede pølser. I dag kan du
let og hurtigt lave fx en grillet sandwich.
 
Personer: 1. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 15 min.
Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let. 
Grilltemperatur: 185 °C. Kernetemperatur: 70 °C. Udstyr:
Vaffel- og sandwichjern 
 
# Ingredienser 
2 skiver daggammelt brød efter eget ønske
1 kyllingebryst 
2
spsk oliventapenade 
30-40 g brie
*
I køkkenet
Skær brødet ud i 1 cm tykke skiver. 
Smør oliventapenaden på
top og bund.
Rens kyllingebrystet for hinder og scener.
Skær brien i tynde
skiver.
 
Ved grillen
Klargør grillen til direkte middelhøjvarme. 
Læg vaffel- og sandwichjernet på grillristen, og lad det
varme op i 5-8 minutter.
Læg kyllingebrystet i jernet, og grill det i ca. 5-8 min. 
Vend herefter jernet 180 grader, og grill kyllingebrystet
videre i 8 min., til det når en kernetemperatur på 65 °C. 
Lad det hvile i min. 5 min., og skær det i skiver.
Saml sandwichen med brie og grillet kylling.
Læg den i sandwichjernet. 
Luk jernet godt sammen om brødet, og grill det i ca. 5-8
min. 
Vend jernet 180 grader, og grill sandwichen i yderligere 5-8
min. 
Tjek at overfladen har fået sprøde skorpe.
 
Tips: Du kan også bruge oksekød eller skinke i stedet for
kyllingebryst.
Panino er
en italiensk sandwich formet af et aflangt ciabattabrød.