Logo

Snobrød - Pindebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Snobrød - Pindebrød

 

Snobrød er et brød, hvor dejen er rullet til en lang 'pølse' og snoet om enden af en pind. Bages over grill eller bål. Dejen er en almindelig brøddej, bedst med gær som hævemiddel (se nederst), men her er også en god opskrift med bagepulver.

 

Personer: 8. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 10 min. Grillmetode: Indirekte

Optænding - gas: Middel. Optænding - kul: ½ grillstarter. Sværhedsgrad: Let.

Grilltemperatur: 180 °C

 

# Ingredienser

500 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk salt

1 dl olie

2,5 dl lunkent vand

2 spsk sukker

1 pk pølser 

*

I køkkenet

Bland alle ingredienser, ælt dejen og form den som en bolle.

Læg dejen i en plasticpose eller rul dem ud til lange pølser og pak dem lidt ind. 

 

Ved grillen

Klargør grillen til middelhøj, indirekte varme.

Vikl dej omkring pølserne, og bag brødene på grillen i ca. 10 minutter – til brødet er gyldent, og pølsen er gennemstegt.

 

# Snobrød med gær

25 g gær

3 dl vand

groft salt

500 g hvedemel

*

1. Rør ½ pakke smuldret gær ud i 3 dl lunkent vand.

2. Tilsæt 1 tsk groft salt og gradvist 500 g hvedemel. Ælt dejen godt.

3. Lad den hæve ca. 30 min.

4. Afbark 10 pinde og smør dem med lidt blødt smør.

5. Tril dejen ud i 10 tynde pølser og sno i et tyndt lag rundt om en pind, eller vikl dejen om pølser der er sat på metalspid.

6. Lad dejen efterhæve på pindene ca. 20 min.

7. Bag brødene over gløderne på grillen ca. 20-30 min., til de er gennembagte og gyldne hele vejen rundt.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.277 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Om mig som grillkok?
Effektiv reklame - klik her