Solæg er en sønderjysk egnsret. I Tyskland er samme ret
kendt som Solei hvoraf det danske navn er afledt. Solæg kan anvendes som let
mellemmåltid eller forret.
Æggene koges længe med løgskaller hvorved skallen får
dekorative farver, og blommen bliver mørk.
Antal portioner: 6
# Ingredienser
6 æg
6 spsk salt
1,5 l vand
4 rødløg
1 dl piskefløde
1 spsk æblecidereddike
1 spsk mayonnaise
1 knsp sukker
peber
1 håndfuld persille
* Tilberedning
Sådan gør du dagen før: Kog æggene i 30 min, (ja, 30 min!),
Skyl æggene i koldt vand, og rul æggene let på køkkenbordet,
så skallen krakelerer, men stadig sidder fast omkring ægget.
Rør saltet ud i vandet i en skål, og
kom de yderste tørre lag fra løgene heri.
Læg æggene i blandingen, og stil i køleskab natten over.
På dagen: Rør fløden ud med eddike og mayonnaise.
Smag til med lidt sukker og peber.
Hak persille fint, og kom i cremen.
Pil æggene, og servér med persillecreme.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid -
kogebog.dk